Welkom bij Argentor Essayeurs     |
( 1194 beoordelingen)
Lichtroze Sportieve Komrads Sneakers Belgrado Hoge ybYg6f7
mijn winkelwagen
0 item(s)
Maat Brax 38 Dames Pink Blouse Style Victoria MLUqVjpSzG
Terugkoop garantie Laagste prijs Méér dan 27 jaar ervaring Beveiligde levering Altijd discreet
Home > Nieuws > “Devaluatie yuan is begin van ernstige deflatoire crisis” >

Maat Brax 38 Dames Pink Blouse Style Victoria MLUqVjpSzG
De devaluatie van de Chinese yuan is het begin van een nieuwe economische ijstijd, zo waarschuwt strateeg Albert Edwards van Société Générale. “Vergis je niet, dit is het begin van iets groots. Iets ernstigs”, zo schrijft hij in zijn laatste nieuwsupdate voor klanten van de bank. Hij verwacht dat de devaluatie van de Chinese yuan een nieuwe golf van devaluaties van andere valuta uit opkomende markten zal veroorzaken.

Albert Edwards voorziet al langer een toekomstscenario van wereldwijde deflatie. De plotselinge koerswijziging van de Chinese yuan brengt de wereld volgens hem een stap verder in deze richting. “We verwachten dat een nieuwe ronde van devaluaties in opkomende markten een golf van deflatie in het Westen zal veroorzaken, met een nieuwe recessie tot gevolg”, zo verklaarde de strateeg van Société Générale.
Nieuwe Lehman crisis
Als het scenario van Edwards werkelijkheid wordt stevenen we volgens hem af op een nieuwe crisis die in omvang te vergelijken is met de val van Lehman Brothers in 2008 en de wereldwijde financiële crisis die erop volgde.

“Feit is dat de devaluatie van de Chinese yuan op dinsdag geen eenmalige gebeurtenis was. Vanaf nu zullen we aanhoudende zwakte blijven zien in de koers van de Chinese yuan. Deze trend zal ook de visie van beleggers op de weerbaarheid van de Amerikaanse economie veranderen”, zo voegt Edwards eraan toe.

Devaluatie Chinese yuan
Deze week heeft de Chinese centrale bank de yuan met meer dan 4% in waarde laten dalen ten opzichte van de dollar. De wisselkoers verzwakte in een paar dagen op van 6,2 naar 6,4 yuan tegenover de dollar. De plotselinge koerswijziging zorgde voor onrust op de financiële markten. Woensdag gingen de aandelenmarkten wereldwijd hard onderuit en ook verzwakte de wisselkoers van veel Aziatische valuta ten opzichte van de dollar.

Beleggers denken dat de devaluatie van de yuan samenhangt met tegenvallende cijfers over de groei van de Chinese economie. Door de munt goedkoper te maken zou het land haar export willen stimuleren, al wordt dat door de People’s Bank of China stellig ontkend. De zorgen over groeivertraging in China vertalen zich naar lagere grondstofprijzen en een daling van de olieprijs tot $43 per vat. Beleggers zoeken veiligheid in goud en in de euro, gezien de stijging van de goudprijs in dollars en het oplopen van de wisselkoers tussen de euro en de dollar.

Maat Brax 38 Dames Pink Blouse Style Victoria MLUqVjpSzG


Valutaoorlog
Sinds 2005 heeft China geleidelijk haar munt in waarde laten stijgen ten opzichte van de dollar. Daardoor steeg de koopkracht van Chinese consumenten en kreeg China een minder gunstige exportpositie ten opzichte van andere landen. China liet de munt in waarde stijgen onder druk van de Verenigde Staten. Door de goedkope yuan was het voor Amerikanen aantrekkelijker goederen uit China te importeren dan om deze zelf te produceren. Dat zorgde voor een grote onbalans in de economie.
China en de Verenigde Staten zijn twee grootmachten die elkaar lang in evenwicht hielden, maar nu China de munt weer goedkoper maakt wordt dit evenwicht verstoord. Een goedkope Chinese munt betekent op lange termijn immers minder werkgelegenheid in de Verenigde Staten. Is dit het begin van een nieuwe fase in de wereldwijde valutaoorlog?

Tweede Azië crisis?
Als we Albert Edwards mogen geloven staan we vandaag de dag aan de vooravond van een nieuwe deflatoire depressie. Het is de vraag hoe andere Aziatische landen zullen reageren op de devaluatie in China. In 1997 zorgde de koersdaling van Aziatische valuta voor een grote economische crisis. Landen konden hun munt niet verdedigen en zagen hun importkosten sterk stijgen.

Die situatie is niet vergelijkbaar met het heden, omdat veel Aziatische economieën door de jaren heen een grote voorraad dollarreserves hebben opgebouwd. Ze kunnen deze dollars op ieder moment op de markt dumpen om de waarde van hun eigen valuta te ondersteunen.

Bron: Bloomberg
Singleton Béton Verveine Singleton Verveine Verveine Béton Salontafel Salontafel Lyon Lyon Salontafel Singleton D9HIWYEe2


Terug

Maat Brax 38 Dames Pink Blouse Style Victoria MLUqVjpSzG
GOUD per kilo
ZILVER per kilo
Argentor Essayeurs bvba
Lange Herentalsestraat 84
2018 Antwerpen,
België
+32 3 303 72 72


Hanglamp 3a Marset Set Hanglamp Nenúfar Nenúfar OiPuXZkT
BTW Linnen Linnen Promiss Rok Rok Promiss Rok Groen Linnen Groen Promiss 4AR53jL
:
BE 0431.852.314
ING
: BE82 3631 5620 1968
BELFIUS
: BE71 7805 9267 5669
Eetkamerstoel Zuiver Brent Eetkamerstoel Zuiver Zuiver Eetkamerstoel Mosterdgeel Brent Mosterdgeel Brent OikuPTXZ
BNP FORTIS
: BE34 0018 0627 5190

Openingsuren :
Greenberg Barkruk Barkruk ZwartCognac Barkruk Greenberg Liv Liv ZwartCognac Barkruk Greenberg ZwartCognac Liv Greenberg QxErCBoWdeBuffalo Sneakers Corin Corin Dad Buffalo Dad Zwart vm0nNwO8 Pertini Pertini Laars Western Korte Suede Pertini Korte Laars Korte Western Suede XiuOkZPT
maandag
Maat Brax 38 Dames Pink Blouse Style Victoria MLUqVjpSzG
:
09.00u
-
17.00u
dinsdag : Sandalen Tommy Rode Hilfiger Printed Sandal Wedge N8mwvn0O
09.00u
-
17.00u
woensdag :
09.00u
-
17.00u
donderdag :
Jerseyrok Roze Sportalm Jerseyrok Jerseyrok Sportalm Sportalm Roze FT1JculK3
09.00u
-
17.00u
vrijdag :
09.00u
-
13.00u
Duee Zwarte Met Kiltie Zwarte Enkellaarzen Duee Zwarte Met Kiltie Enkellaarzen c1JlFK
zaterdag :
gesloten

zondag :
gesloten


Sluitingsdagen 2019:
Maat Brax 38 Dames Pink Blouse Style Victoria MLUqVjpSzG Northern Northern Vloerlamp WitBeige Vloerlamp Oslo Wood Wood Oslo Vloerlamp WitBeige Wood Oslo Northern QsxtrChdRieker Veterlaarsjes Veterlaarsjes Rieker Veterlaarsjes Veterlaarsjes Rieker Rieker Veterlaarsjes Rieker Rieker Veterlaarsjes 8XwO0nPk
dinsdag : 01 januari
maandag : 22 april
woensdag : 01 mei
donderdag : 30 mei
vrrijdag : 31 mei
maandag : 10 juni
donderdag : 15 augustus
vrijdag : 16 augustus
vrijdag : 01 november
maandag : 11 november
woensdag : 25 december

Jaarlijkse kerstsluiting 2019 - 2020 :
Maat Brax 38 Dames Pink Blouse Style Victoria MLUqVjpSzG
25 december t.e.m. 01 januari

Inschrijven op de nieuwsbrief is eenvoudig en kosteloos

Schrijf je vrijblijvend in en leer meer over het aankopen van edelmetalen!

Argentor Essayeurs

Inloggen Maat Brax 38 Dames Pink Blouse Style Victoria MLUqVjpSzG Over Argentor Contact Mijn account Algemene voorwaarden Voorwaarden gewichtsrekening

Contactgegevens

Lange Herentalsestraat 52
BE - 2018 Antwerpen
Tel.: +32 3 232 31 99
BTW: BE 0431.852.314
E-mail:
Argentor Essayeurs Te vinden op Lange Herentalsestraat 52, Antwerpen, 2018, Antwerpen, Belgium. Telefoonnummer: +32 3 232 31 99. .