Welkom bij Argentor Essayeurs     |
( 1194 beoordelingen)
Roxy Veterlaarzen Veterlaarzen Roxy Bruna Bruna Roxy Veterlaarzen 8wXnPN0Ok
mijn winkelwagen
0 item(s)
Bruno Blazer Met Deelnaden Bruno Banani Banani hCsrBtxdQ
Terugkoop garantie Laagste prijs Méér dan 27 jaar ervaring Beveiligde levering Altijd discreet
Home > Nieuws > “Devaluatie yuan is begin van ernstige deflatoire crisis” >

Bruno Blazer Met Deelnaden Bruno Banani Banani hCsrBtxdQ
De devaluatie van de Chinese yuan is het begin van een nieuwe economische ijstijd, zo waarschuwt strateeg Albert Edwards van Société Générale. “Vergis je niet, dit is het begin van iets groots. Iets ernstigs”, zo schrijft hij in zijn laatste nieuwsupdate voor klanten van de bank. Hij verwacht dat de devaluatie van de Chinese yuan een nieuwe golf van devaluaties van andere valuta uit opkomende markten zal veroorzaken.

Albert Edwards voorziet al langer een toekomstscenario van wereldwijde deflatie. De plotselinge koerswijziging van de Chinese yuan brengt de wereld volgens hem een stap verder in deze richting. “We verwachten dat een nieuwe ronde van devaluaties in opkomende markten een golf van deflatie in het Westen zal veroorzaken, met een nieuwe recessie tot gevolg”, zo verklaarde de strateeg van Société Générale.
Nieuwe Lehman crisis
Als het scenario van Edwards werkelijkheid wordt stevenen we volgens hem af op een nieuwe crisis die in omvang te vergelijken is met de val van Lehman Brothers in 2008 en de wereldwijde financiële crisis die erop volgde.

“Feit is dat de devaluatie van de Chinese yuan op dinsdag geen eenmalige gebeurtenis was. Vanaf nu zullen we aanhoudende zwakte blijven zien in de koers van de Chinese yuan. Deze trend zal ook de visie van beleggers op de weerbaarheid van de Amerikaanse economie veranderen”, zo voegt Edwards eraan toe.

Devaluatie Chinese yuan
Deze week heeft de Chinese centrale bank de yuan met meer dan 4% in waarde laten dalen ten opzichte van de dollar. De wisselkoers verzwakte in een paar dagen op van 6,2 naar 6,4 yuan tegenover de dollar. De plotselinge koerswijziging zorgde voor onrust op de financiële markten. Woensdag gingen de aandelenmarkten wereldwijd hard onderuit en ook verzwakte de wisselkoers van veel Aziatische valuta ten opzichte van de dollar.

Beleggers denken dat de devaluatie van de yuan samenhangt met tegenvallende cijfers over de groei van de Chinese economie. Door de munt goedkoper te maken zou het land haar export willen stimuleren, al wordt dat door de People’s Bank of China stellig ontkend. De zorgen over groeivertraging in China vertalen zich naar lagere grondstofprijzen en een daling van de olieprijs tot $43 per vat. Beleggers zoeken veiligheid in goud en in de euro, gezien de stijging van de goudprijs in dollars en het oplopen van de wisselkoers tussen de euro en de dollar.

Bruno Blazer Met Deelnaden Bruno Banani Banani hCsrBtxdQ


Valutaoorlog
Sinds 2005 heeft China geleidelijk haar munt in waarde laten stijgen ten opzichte van de dollar. Daardoor steeg de koopkracht van Chinese consumenten en kreeg China een minder gunstige exportpositie ten opzichte van andere landen. China liet de munt in waarde stijgen onder druk van de Verenigde Staten. Door de goedkope yuan was het voor Amerikanen aantrekkelijker goederen uit China te importeren dan om deze zelf te produceren. Dat zorgde voor een grote onbalans in de economie.
China en de Verenigde Staten zijn twee grootmachten die elkaar lang in evenwicht hielden, maar nu China de munt weer goedkoper maakt wordt dit evenwicht verstoord. Een goedkope Chinese munt betekent op lange termijn immers minder werkgelegenheid in de Verenigde Staten. Is dit het begin van een nieuwe fase in de wereldwijde valutaoorlog?

Tweede Azië crisis?
Als we Albert Edwards mogen geloven staan we vandaag de dag aan de vooravond van een nieuwe deflatoire depressie. Het is de vraag hoe andere Aziatische landen zullen reageren op de devaluatie in China. In 1997 zorgde de koersdaling van Aziatische valuta voor een grote economische crisis. Landen konden hun munt niet verdedigen en zagen hun importkosten sterk stijgen.

Die situatie is niet vergelijkbaar met het heden, omdat veel Aziatische economieën door de jaren heen een grote voorraad dollarreserves hebben opgebouwd. Ze kunnen deze dollars op ieder moment op de markt dumpen om de waarde van hun eigen valuta te ondersteunen.

Bron: Bloomberg
Donkergroen Laxxer Zitmeubel Laxxer Zitmeubel Zitmeubel Donkergroen Donkergroen Laxxer qjLzpGUVSM


Terug

Bruno Blazer Met Deelnaden Bruno Banani Banani hCsrBtxdQ
GOUD per kilo
ZILVER per kilo
Argentor Essayeurs bvba
Lange Herentalsestraat 84
2018 Antwerpen,
België
+32 3 303 72 72


Neon Cijfer Neon Art Art Cijfer 8 Seletti PkiuOZTX
BTW Slim Jeans Fit Denim Pitch Herrlicher q354AjLR
:
BE 0431.852.314
ING
: BE82 3631 5620 1968
BELFIUS
: BE71 7805 9267 5669
Soft Overhemdjurk Violeta Mango By QBWderCxoE
BNP FORTIS
: BE34 0018 0627 5190

Openingsuren :
Mango Knopen Met Strik En Jurk D9HWE2IYEtambermuda Miss Miss Miss Etambermuda Blauw Blauw Blauw Etambermuda Blauw Miss Etambermuda wv0OnN8m Wit 100Kasjmier Van Ears Fluffy Trui g76bfy
maandag
Bruno Blazer Met Deelnaden Bruno Banani Banani hCsrBtxdQ
:
09.00u
-
17.00u
dinsdag : Fitflop Zwarte Glitzy Toe Lottie post Teenslippers W9eEHYbD2I
09.00u
-
17.00u
woensdag :
09.00u
-
17.00u
donderdag :
Vans Zwart Atwood Zwart Zwart Skateschoenen Atwood Skateschoenen Skateschoenen Vans Vans D9eE2IHWYb
09.00u
-
17.00u
vrijdag :
09.00u
-
13.00u
Klein Broek Underwear Calvin Underwear 'bottom' Calvin Klein Broek 'bottom' Klein Underwear Calvin Broek VLUGSzjqMp
zaterdag :
gesloten

zondag :
gesloten


Sluitingsdagen 2019:
Bruno Blazer Met Deelnaden Bruno Banani Banani hCsrBtxdQ Flared Tky Jersey Travel Cropped Japan Kayas BroekWit QCtxhrdsBDad Sneakers Sneakers Fila Strada Fila Fila Strada Dad Strada rxCtdhQs
dinsdag : 01 januari
maandag : 22 april
woensdag : 01 mei
donderdag : 30 mei
vrrijdag : 31 mei
maandag : 10 juni
donderdag : 15 augustus
vrijdag : 16 augustus
vrijdag : 01 november
maandag : 11 november
woensdag : 25 december

Jaarlijkse kerstsluiting 2019 - 2020 :
Bruno Blazer Met Deelnaden Bruno Banani Banani hCsrBtxdQ
25 december t.e.m. 01 januari

Inschrijven op de nieuwsbrief is eenvoudig en kosteloos

Schrijf je vrijblijvend in en leer meer over het aankopen van edelmetalen!

Argentor Essayeurs

Inloggen Bruno Blazer Met Deelnaden Bruno Banani Banani hCsrBtxdQ Over Argentor Contact Mijn account Algemene voorwaarden Voorwaarden gewichtsrekening

Contactgegevens

Lange Herentalsestraat 52
BE - 2018 Antwerpen
Tel.: +32 3 232 31 99
BTW: BE 0431.852.314
E-mail:
Argentor Essayeurs Te vinden op Lange Herentalsestraat 52, Antwerpen, 2018, Antwerpen, Belgium. Telefoonnummer: +32 3 232 31 99. .